Lilypie Fourth Birthday tickers

marți, 14 februarie 2012

Deschidem oficial

Sezonul de "Nu nu".Bine, e asa de dulce cand spune "Nu nu" ca ma abtin cu mare greutate sa nu rad.
Edi schimbam scutecul?
Nu nu!
Edi mergem la bunica?
Nu nu! (dupa care se duce sa isi puna ghetele ca de fapt vrea la bunica)
Edi mananci?
Nu nu!(si peste cateva minute ma ia de mana sa ma duca la bucatarie ca ii e foame).
Si tot asa.
Si a implinit si 20 luni. Am pierdut sirul la achizitii.Face mici scene si daca cumva ii refuzi ceva se supara pentru 30secunde de zici ca toata tristetea lumii s-a adunat in ochii lui din care tasnesc suvoaie de lacrimi.
E foarte hotarat cand vrea ceva.Se catara fara frica pe tot ce prinde, sare alearga, face ture alergand prin casa, dimineata ma ajuta sa fac cafeaua si cand si cand mai scapa razatoarea/telul pe jos (vecina noastra e extrem de intelegatoare tinand cont de faptul ca noi ne trezim, in zilele bune, pe la 7).
Canta si danseaza cand aude muzica.Am vazut un fragment din filmul "7 neveste pentru 7 frati" si pe momentul cu dansul fratilor la bal a dansat si el imitand, pe cat putea, miscarile.
Ne jucam cu cuburi, de-acum le face el singur.Ma mai pune si pe mine sa le fac insa nu le mai darama, de obicei mi le ia din mana si construieste el. Facem puzzle cu animale si masini :D.Cel cu masini e in top caci contine "nino nino" (denumire pentru tot ce are girofar).Cand mergem pe strada ne semneleaza fiecare "nino nino" si fiecare tramvai. A inceput sa spuna mai multe cuvinte. Laptele a devenit e-o (laptele de vaca). Daca ma prinde cu cana imi cere e-o insistent :)).
Imi cere ma, pa sau tatii. Adica mar, para sau portocala/mandarina.Vrea tea si albina e bee.De unde le-o fi prins nu stiu :). Si iti explica cu destul de multa rabdare pana intelegi ce vrea. Si ce fericit e cand reuseste sa explice.Bine avem si momente cand nu intelegem ce vrea.Si atunci se supara evident.Dar apoi incearca alta metoda.Pana la urma ne intelegem.Si asa crestem impreuna, el copilul nostru si noi parintii lui :).
P.S.: Si are o pasiune teribila pentru trenuri :)).

2 comentarii:

comentarii