Lilypie Fourth Birthday tickers

miercuri, 6 aprilie 2011

Edi - 10 luni

A crescut incredibil de repede. Acum merge bine tinut de manute. Are o figura dulcica de baietel. Nu mai are figura de bebelus. Sta singur in picioare. Cand si cand il surprind ca lasa manuta cu care se tine de obicei de mobile si incearca sa exerseze echilibrul. Ne jucam impreuna si se duce si imi aduce masinutele si imi daraman turnuletele de cuburi pe care le construiesc.S i se distreaza si rade in hohote. Vorbeste continuu, tine discursuri pe care noi desigur nu le intelegem deloc. Are o gama larga de silabe pe care le repeta nici macar nu le stiu pe toate. Si vorbeste cu intonatie. Imi arata cand vrea ceva. E foarte decis. Ieri de exemplu mi-a cerut paine :). Se catara pe tot ce prinde. A intrat in zodia excaladatului (sa te tii fire albe la mine de-acum inainte). Ma abtin cu mare greutate sa il ajut pentru ca imi dau seama ca e important sa faca singur. Merge de manute si e atent unde pune piciorul. Merge foarte bine si pe teren accidentat. Se joaca cu copii, se duce la ei si discuta cu ei, bebeluseste evident.Se uita dupa fete de toate varstele. Urmareste fetitele prin parc, s-a imprietenit cu o vecina si atunci cand o vede ii zambeste dulce. E dornic sa vada copilasi, e cel mai fericit cand mergem in parc.Si e foarte foarte fericit la bunici. Cand o vede pe mama, ma paraseste fara regrete, si cand il vede pe tata rade si gangureste si se intinde sa fie pupat. Ieri a iesit cu bunicii iar noi parintii ne-am facut de cap si am dormit de amiaza.Uau, ce bine am dormit. Noaptea doarme bine, rar se mai trezeste peste noapte dar a inceput sa doarma in tot felul de pozitii, spre exemplu m-am trezit cu el cu el in capul meu:). Cu mancatul stam bine, incerc sa ii dau papa bun si echilibrat. Mananca in continuare cu mare placere iaurt. Fructele i le dau ca atare, marul curatat dar intreg, portocala curatata si impartita in felii. Nu i le-am mai dat pe razatoare. La masa de pranz experimentam retete. Carnea nu prea o primeste. Isi scoate din gura bucatelele de carne. Uneori ii mai pasez carnea in mancare, dar in general o las bucatele sa vad daca chiar nu ii place sau ii e greu sa mestece. Ii dau bucatele din mancarea mea (noroc ca mananc legume) caci altfel nu ma lasa sa mananc de seara :)). Doarme cam doua somnuri pe zi, unul scurt si unul mai lung. Eu cred ca tinde catre un somn de pranz mai lung si cam atat. Vom vedea.
I-a iesit al patrulea dintisor si se pregatesc nr 5,6,7 si 8. E agitat, isi baga manutele in gurita si musca cu furie tot ce prinde. Cred ca erup mai multi dintisori deodata, mai ales ca a fost o oarecare pauza intre primii dinti si cei care erup acum. Cel de-al patrulea incisiv isi mijise capsorul de vreo luna insa abia de cateva zile a reusit sa sparga gingia.
M-am recuperat cat de cat asa ca nu mai am senzatia de sfarsala asa ca sunt ceva mai odihnita.Clar viata e frumoasa.Si luna asta incercam sa face o iesire la munte :) ca nu mai rezist eu fara munte iar Edi sper ca va fi incantat.Va vom povesti!
Acum pozele cu tortul de 10 luni fireste si cateva alte poze:
Am descoperit unde tine mama jucariile!

Ce bun e marul!

Aici sigur nu ma vede mama!

A venit prietena mea Adriana in vizita.Ce m-am bucurat!

Am aranjat un fotoliu acum ma ocup de al doilea.Sa fie clar cine face ordine aici!

Nici pantofii astia nu sunt bine aranjati!

Tati uite ce bun e marul asta, gusta si tu!

Hehe am implinit 10 luni!

De data asta m-au pacalit iar si nu mi-au dat tort

Hehe ce frumos se vede lumea de sus.

Sunt o vedeta, toti ma fotografiaza!

Ce tare e aici.Am reusit sa ma urc singur!

3 comentarii:

  1. La multi ani, Edi! sa ne vedem cu bine in IOR

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot mai frumusel si mai "baietel" :-))) Sa va traiasca, si sa ne povestesti ce mai stie sa faca, pupam Edisor!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa va traiasca flacauasul! :) e pe zi ce trece mai chipes. ;)
    Felicitari tie, pentru ca ai reusit sa "te aduni" :)) dar si lui pentru toate poznele pe care deja le face. ;) Am impresia ca citesc despre Maria... la varsta lui cat tot asa era - inclusiv la capitolul somn, car a devenit 1/zi undeva intre 10 si 11 luni.
    Sa cresteti mari si sanatosi si sa va bucurati de munte! Vremea buna sa fie cu voi si sa va intoarceti mai voiosi si cu multe poze si povesti.

    RăspundețiȘtergere

comentarii