Lilypie Fourth Birthday tickers

vineri, 4 martie 2011

9 luni

Edi implineste maine 9 luni. E o minune de baiat. E vesel si cand rade, rade cu toata fata. Isi manifesta intens placerea sau neplacerea cand vede cate o persoana. Exclama a mirare de fiecare data cand vrea sa te faca atent la el. In continuare zice mama sau meme doar cand plange si e extrem de suparat. Sta bine in fundulet, se aseaza singurel si e foarte incantat de ce face. Se ridica si merge pe langa mobile dar e nesigur inca nu porneste singurel. Momentan isi mai da drumul cand se tine de mobila si incearca sa se echilibreze singur. Oricum e tare dulce ca e teribil de incantat de el cand descopera cate ceva ca poate sa faca un lucru. Are 8900g si 75,5 cm. De mancat mananca bine, uneori mananca mai mult, alteori mai putin dar nu ma stresez absolut deloc. Cand nu vrea mancare solida suge mai mult laptic. I-am dat lapte de migdale si ii place. Incerc sa ii fac retete cat mai variate. Carnea nu e tocmai favorita lui, dar nici nu insist daca nu vrea sa manance. Branzica in schimb ar manca nonstop (aici are cu cine semana ca si mie imi place iar cand eram gravida era unul dintre putinele alimente pe care le toleram la inceput).
M-a amuzat pediatra lui care a fost foarte mirata ca inca alaptez (dar a fost placut impresionata), ca ii fac biscuiti in casa (am testat si o alta reteta cu curmale si cu 2 galbenusuri de ou si ii plac tare mult), ca ii fac iaurt si tot asa. Daca tot stau acasa macar acum sa il rasfat. Inca are trei somnuri pe zi. Seara adoarme pe la 9 si se trezeste dimineata la 6. Mai suge noaptea cam o data dar nu mereu. Scoate cartile din biblioteca, le studiaza, le aeriseste si pe urma incearca sa le guste, moment in care intervin. A reusit sa cerceteze toata casa. L-am cules inclusiv din baie.Inca nu a gustat rotile de la carut, in schimb cizmele mele sau bocancii nostri sunt deosebit de interesanti. Daca aude NU incepe sa planga :).
La bucatarie evident ca punctul de atractie este aragazul si eu ii explic de fiecare data ca la aragaz umbla doar mami si tati :)). Evident ca ma asculta cu ochii mari si pe urma se intinde iarasi catre aragaz. Noroc cu magnetii de pe frigider care ii atrag de fiecare data atentia. A incercat sa guste dintr-o radacina de patrunjel si dintr-o ceapa (cred ca e adept al curentului raw :)))))).
E o minune de baietel si eu tot ma gandesc cum a trecut timpul asta ca mi se pare ca ieri am venit de la maternitate. Ca o comparatie sa vedeti cat a crescut o sa postez doua poze [pana apar cele cu tortul de maine :D (din tortul asta ii dau si lui Edi sa guste ca va fi cu migdale si avocado :D)].
La trei luni
 
La noua luni




















Ce ziceti?

7 comentarii:

  1. A crescut puiutul si e vesel sanatos si simte ca toata lumea apreciaza progresele lui si il iubeste!Tineti-o tot asa cu atentie la ce maninca ,ce se joaca si ce vede si va deveni un OM de toata isprava!

    RăspundețiȘtergere
  2. e baiat mare aveti!!! :) La multi ani! Sa va traiasca sanatos si sa va bucure in continuare ziele. ;) ... iar el sa se bucure de rasfatul sanatos la care il supui. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. E deja baiat mare , gata cu bebelusenia :)).Sa fie sanatos si felicitari pt progrese!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow, in poza a doua e deja baietel, nu mai e bebelus...
    Sa va traiasca, asta este o perioada superba, ai sa vezi, din ce in ce mai palpitanta, e o perioada cu dezvoltare imensa si motorie si cognitiva, in curand va merge singur si la un moment dat povestindu-i vei avea relevatia ca intelege absolut tot ce spui... si o sa te si asculte si vei putea avea conversatii adevarate cu el - o nebunie :-))))
    Si felicitari pentru alaptat si pentru faptul ca il lasi sa-si dezvolte gusturile, e esential pentru preferintele lui culinare de mai tarziu. Iar pentru ca reusesti sa nu te stresezi pe tema asta, mah, esti eroina :-))))) (eu una n-am reusit nici macar la al doilea copil de stres, desi n-a mai fost ca la primul)
    Pupici lui Edi si voua!
    P.S. Ii place somnul vad :-))) Ai mei amandoi la 9 luni mai aveau un singur somn ziua, s-au reglat singuri (Mica de fapt de la 8 luni), profita cat mai poti ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. wow, aveti 2 fotolii la fel -unu mic si unu mare:)) sau - aaaaaa, a crescut el:D (glumeam:p)
    sa va traiasca sanatos si voios puiul! La multi ani Edi!

    RăspundețiȘtergere
  6. la multi ani, pisi! sa va traiasca... si cel tarziu la 1 an, am sa fiu si eu langa voi cu sarbatoritu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @all: Multumim multumim:).Va pupam cu drag
    @Simona: cred ca acum doarme in compensatie pentru ce n-a dormit cand am venit de la maternitate :)) si profit!
    @Pisi: abia asteptam:);tortul asta nu ti-ar fi placut ca e facut cu migdale :)

    RăspundețiȘtergere

comentarii