Lilypie Fourth Birthday tickers

miercuri, 25 mai 2011

Din nou despre alaptare

Iar mi-a crescut tensiunea cand am citit comentariile la articolul cu Aniela Pietreanu. Super fain protestul evident PROTV prezinta cum prezinta si lumea intelegeeeeeeeee exact ce vrea. Sunt oameni si oameni.Sunt unii care cred ca bebelusul a primit destul de mult lapte matern caci a fost alaptat pana la 3 luni (:((((((() si unii care considera ca alaptatul in public este bleaaaah ce gest oribil. Cand citesc ce comenteaza mai ales femeile ma apuca nervii.Si mereu ma gandesc la Rox si o admir din ce in ce mai mult.
Dupa ce deja eram pornita inca de dimineata ma duc in parc, in IOR.Si vad asa bebe mic cu biberon, biberon biberon si dintr-o data vad o doamna cu o bebelina dulce si doamna alapta.Uaaaaaaaaau.Chiar alapta.In public domne'.Imi venea sa ma duc sa o pup :)).Si Edi al meu cum umbla dupa fuste a reperat imediat fetita si uite asa ajung si intru in vorba cu doamna mamica de Mara.Si imi povesteste ca fetita ei are 6 luni si fusese acum cateva zile la control si pediatra o sfatuise sa nu mai alapteze ca si asa laptele ei nu e nutriv ca fetita avea "doar" 6200g si e cam prea putin.Tinand cont ca Edi aveala 6 luni 6900g am linistit-o si am pus-o sa se uite la graficele de la WHO ca sa se calmeze. Dar femeia era oricum decisa sa alapteze pana la 2 ani cel putin.Bravo mamica de Mara mi-ai ridicat moralul.
Si nu in ultimul rand Rox zicea sa scriem despre cum am fost ajutate de sotii nostri. Iubitul meu a fost langa mine trup si suflet. Practic m-a ajutat si sustinut tot timpul .Cand am venit de las maternitate nu ma lasa sa fac nimic.Stateam doar cu Edi la san.Aici a intervenit si mama care ne-a ajutat tare mult (multumim mamaaaaaaaa). Si mereu ma incuraja ca am lapte suficient, ca asa se intampla ca unii copilasi au colici indiferent de ce manaca mama si tot asa. Ba mai mult cand la inceput mi-era ciudat sa alaptez in public m-a incurajat. Noi, fie faceam iesiri foarte scurte, fie ma mulgeam puneam in biberon si luam cu noi si pe urma aruncam lapticul pentru ca Edi nu voia biberon. Si nici suzeta. Asa ca sotul meu m-a incurjat sa pun copilul la san oriunde ne aflam. Ba mai mult statea astfel incat sa ne tina umbra si sa ne protejeze. Si acum cand lumea ne intreaba "dar inca mai vrea san la un an?" tot sotul meu raspunde "normal ca vrea stie el ce e bun" :)). Asadar iti multumesc din suflet iubirea mea pentru toata sustinerea!

5 comentarii:

  1. Bravo Ioana! Tine-o tot asa, caci Edi va sti cand sa se opreasca! Si eu as fivrut ca Anastasia sa mai vrea laptic de la san, insa cred ca schimbatul tarii si stresul aferent a determinat-o sa renunte la san. Tare as fi vrut sa ii mai dau lapte matern, dar aste e!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Elena: Sarumana :).Asa cred si eu am incredere in baiatul meu!Chiar ma gandeam la voi aseara caci am citit articolul asta: http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=9&idart=36&lang=1 in care se spune ca timp de intarcare e pe la 4 luni si mi se pare ca atat avea Anastasia cand ati plecat sau pe aproape.Important e ca i-ai dat!Si oricum Anastasia e o fata extraordinara si tu o mamica la inaltime.Ce inseamna tineretea :), ai la energie gramada.Va pupam cu mult drag si asteptam sa ne vedem cand veniti in tara :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce protest, ce protest? Stii cum e cu alaptatul in public si mutrele acre? Daca te uiti sunt acolo, daca te uiti unde trebuie vezi doar un bebelus fericit :).
    Desi Alexis s-a oprit oarecum fortat nu pot sa spun ca nu m-apuca nostalgia cand vad o mamica alaptand. Si poate si nostalgia mea pare o mutra acra. Sper ca nu :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place sa citesc despre alaptare. Si imi place mult comentariul de mai sus al Cristinei.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cristina B: Nu cred ca nostalgia ta poate fi o mutra acra :D.Eu cand vad femei alaptand in public le zambesc larg :d.Si azi am mai vazut 2-3 mamici in parc.E de bine. Oricum daca citesti articolul cu intarcarea ai sa vezi ca oarecum era o perioada destul de ok pt intarcare :d.Va pupam cu drag.
    @Raluca: multumim multumim!

    RăspundețiȘtergere

comentarii