Lilypie Fourth Birthday tickers

joi, 5 mai 2011

11 luni

Incep cu clasica intrebare: oare cand au trecut? Baietelul meu a crescut.Incredibil cat de repede cresc.Si cum se transforma. Sta  la pieptul meu si ma tine cu manutele pe dupa gat. Daca il tin in spate in manduca se lipeste cu obrazul de mine si sta asa minute intregi. Ceea ce pentru Edi e o performanta. Caci de obicei e in continua miscare. Am zis ca fac un album cu pozitiile in care suge. E absolut incredibil cum face :)). Anul trecut pe vremea asta ma rugam sa am lapte. Acum ma simt bine. Linistita. Si lumea ma intreaba mirata:cum inca il mai alaptezi? Probabil ca usor usor voi auzi multe din astea :D.
Edi merge tinut de manute. Dar a facut cate un pas si singurel. Am senzatia ca stie sa mearga dar nu vrea sa ne arate. Daca nu ma uit la el sta in picioare fara probleme. Daca ma uit la el se aseaza usurel pe covor sau pe asfalt, dupa caz. E foarte dornic sa interactioneze cu copiii. In parc se duce hotarat catre copiii de varsta lui, mai mari sau mai mici. E curios si incearca sa interactioneze cu toata lumea. Se intinde dupa caini si mi-i arata. La fel si pisicile le vede si mi le arata si pe ele. Dar in top sunt cainii. Daca e pe jos se duce hotarat spre caini care desigur sunt mult mai mari ca el :)) dar asta nu il impresioneaza. Am fost la petrecere si a fost tare sociabil. S-a jucat, a mancat ce a avut de mancat, a mancat singurel cu mana spre admiratia celor din jur si a baut apa din pahar. Edi nu bea nimic din biberon sau cana speciala. Bea direct din pahar sau canita. Mi s-a spus ca va fi foarte greu cand il voi intarca. Dar eu nu vreau sa il intarc. Vreau sa il las pe el sa se intarce. Imi doresc sa si reusesc asta! Incercam sa incepem programul de imprietenire cu olita. Nu vreau sa fortez nicicum nota. Dar cred eu ca a venit momentul mai ales ca in ultimele zile fuge cand vreau sa ii pun scutecul, face un pisulica si apoi sta cumintel. Deci daca vrea sa fie scutecul uscat sa incercam zic :D. L-am pus pe olita sta pret de 30-40s poate 1 minut :d. E un inceput sa vedem cum decurg lucrurile ca nu vreau sa fortez. Daca e sa fie bine daca nu mai asteptam. Bine stiu ca tot pe la 2 ani voi avea sanse reale de renuntare la scutec daaaaaar incercam.
De mancat mananca cu mine. Mananca bine si cu placere. Mananca si bucatele si ii place sa manance singurel. Cu manuta si cu lingurita. Desigur inca nu coordoneaza bine miscarea de dus lingura in castron si apoi in gurita dar incearca :D si uneori chiar si reuseste. A avut vreo 2 zile cand a vrut totul pasat.Si a mai aparut in dintisor.Are patru sus si doi jos.Si inca doi jos care stau sa iasa.
II place in parc la masina de pompieri.Se invarte in jurul ei, se urca pe platforma, conduce cu ambele volane cand il suim in fata si e cel mai fericit daca mai sunt si altii in masina de pompieri. Ma ia de mana si ma duce la leagan sa nu cumva sa uit sa il dau in leagan.
Acum mai nou isi baga nasul in apa de baie si rade in hohote. Se joaca cu jucariile care sunt scoase pe rand din baita sunt sterse si abia apoi binevoieste si domnul sa iasa din apa sa fie sters :D.
E cel mai fericit cand vine la bunici. Sare la bunica in brate si asteapta frumos sa il pupe bunicul.Dupa ce il pupa i se lateste un mare zambet pe fata :).
In mod cert mai am de spus noutati asa ca probabil voi mai face un post cu adaugiri :)).De, memoria mea inca nu a revenit complet din pacate.Desi usor usor e mai bine :)).
Maine iau si pozele cu celebrul tort (ce credeati ca am ratat tortul de 11 luni?) si am mai facut o comparatie cu fotoliul portocaliu sa vedeti cat a crescut in doar doua luni :).
Am spalat manduca si in cele doua zile cat a durat spalatul plus uscatul ei l-am dus in sling si l-am simtit.Din greu. Si in manduca din pdv spatele meu cel mai bine il duc in spate desi mie tot in fata imi place sa il port.
Incepe sa isi exprime foarte clar dorintele. Si daca nu il inteleg sau dupa caz, ma prefac ca nu il inteleg se enerveaza. Ma asteptam ca asta sa se intample mai tarziu dar acum incep puseele alea de crestere cerebrala (nu mai tin minte daca chiar asta e termenul corect) asa ca probabil vom mai avea "discutii" :d.Sunt sigura ca isi si testeaza limitele sa vada cat poate sa se intinda.
Hehe inca putin si implineste 1 an.Tot nu-mi vine a crede ce repede trece timpul!

3 comentarii:

  1. Wow, la mai mare! Ce flacau ai deja, parca mai ieri era bebe mic, si acum deja stie sa-ti explice ce doreste si mai ales ce nu :-))))
    Spor in continuare la alaptat, felicitari si sa o tineti tot asa, va doresc sa iasa treaba cu intarcatul de unul singur, adica sa-ti spuna el cand e destul de mare si nu mai doreste, pana atunci face foarte bine. Si sa nu pui la suflet nici o remarca pe care o vei primi in privinta alaptatului, mi-am adus aminte cand asteptam odata la doctor si era o tanti acolo cu o fetita de doi ani si patru luni (mi-a spus ea mai tarziu, cand am intrat in vorba) pe care a alaptat-o la un moment dat si s-a uitat cu o privire extrem de vinovata la mine, asteptand probabil comentarii. Cand am felicitat-o s-a luminat toata si mi-a recunoscut ca din astea aude mai putine, chiar si aici, in tara unde se alapteaza oriunde, oricat si oricum...
    Edi mi se pare un copil extrem de echilibrat din toate punctele de vedere, si cerebral, si cognitiv, si motor si psihic, bravo, sper ca esti recunoscatoare in fiecare zi ca e asa copil bun! Si spor la olita, am doar un sfat, sa nu faci obsesie din asta! (mie mi-a fost demonstrat in mod clar ca copiii au propriul lor orar in ce priveste potty-training-ul - Robbie nu a folosit toaleta in mod real, adica din proprie initiativa pana la 3 ani si 4 luni, cand intr-o zi, din senin, m-a rugat sa-i dau chilotei de baieti mari ca o sa aiba grija de ei. Si exact asa a si fost, cred ca de atunci am avut in total 2 accidente, si alea din prea mult zel, ca facea altceva mai interesant si n-a mai ajuns pana la toaleta...).
    Deci zic eu ca stati extraordinar, asteptam in continuare pozele si urmatoarele povesti, pupam Edi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, dar tu ai baiat mare-mare! face atat de multe chestii, incat nu imi vine a crede ca are doar 11 luni!! la multi ani sanatosi, Edi!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Simona: multumim multumim sa stii ca asa fac.Ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru Edi. Asa il simt si eu foarte echilibrat.
    Cat despre olita nici nu fac obsesii nici nu ma stresez prea mult.Cum o vrea el ca eu rabdarea mi-o educ :)).Nu sunt eu prea rabdatoare dar de cand il am pe Edi am invatat noi dimnesiuni ale acesteia :).Va pupam cu drag si va multumim de urari.
    @Adriana:Asa e?Ehe sa vezi in parc.Hai ca saptamana asta vremea ne-a fost potrivinica da se face frumos si programam intalniri!Pupam

    RăspundețiȘtergere

comentarii